ГоловнаСвіт

Китайські вчені назвали панголінів імовірними переносниками коронавірусу

Панголіни вважаються в Китаї делікатесом і використовуються в традиційній медицині.

Китайські вчені назвали панголінів імовірними переносниками коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Група вчених з Китаю встановила, що ймовірним проміжним господарем нового типу коронавірусу 2019-nCoV є тварина панголін.

Як повідомляє "Синьхуа", геномна послідовність нового коронавірусу, виділеного в панголінів, виявилася на 99% ідентичною геному коронавірусу нового типу в заражених пацієнтів. Це вказує на те, що панголіни можуть бути проміжними господарями цього вірусу.

Тобто існує ймовірність, що вірус передався людям від кажанів через панголінів. Вони вважаються в Китаї делікатесом і використовуються в традиційній медицині.

Джерелом захворювання на новий коронавірус вважається ринок у місті Ухань, де продають диких тварин, у тому числі панголінів. Перші інфіковані працювали або відвідували цей ринок, через що вірус і назвали уханським.

На ранок 7 лютого жертвами нової хвороби стали більш ніж 630 осіб. Інфіковані є не тільки в Китаї, але і в низці інших країн світу. Найближчі до України випадки інфікування були зафіксовані в Німеччині.

Панголіни - покриті лускою ссавці, які населяють відкриті місцевості і тропічні ліси Південно-Східної Азії і Екваторіальної Африки. Харчуються мурахами і термітами. Доросла особина може сягати до метра завдовжки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram