ГоловнаСвіт

ВООЗ знову скликає екстрене засідання через коронавірус, від якого померло понад 130 осіб

Кількість хворих перевищила 6 тисяч.

ВООЗ знову скликає екстрене засідання через коронавірус, від якого померло понад 130 осіб
Фото: EPA/UPG

Надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я збереться в четвер, 30 січня, для обговорення проблеми зафіксованого в Китаї коронавірусу 2019-nCoV.

Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

"Я вирішив знову скликати надзвичайний комітет щодо нового коронавірусу завтра, щоб він рекомендував мені, чи оголошувати поточний спалах надзвичайною ситуацією в галузі міжнародної громадської охорони здоров'я", - написав він у Twitter.

Глава ВООЗ зазначив, що повернувся з Китаю, де провів переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном щодо ситуації зі спалахом коронавірусу. Тедрос Гебреєсус вказав, що високо цінує "таку відвертість" з китайської сторони. Крім того, він додав, що співробітники ВООЗ працюють цілодобово.

Раніше ВООЗ вирішила не оголошувати "надзвичайну ситуацію" на міжнародному рівні через новий китайський вірус. "Це надзвичайна ситуація в Китаї, але вона ще не стала глобальною надзвичайною ситуацією", - заявляв глава ВООЗ 23 січня.

27 січня ВООЗ підвищила рівень загрози поширення коронавірусу до "високого", визнавши помилку.

Станом на 29 січня кількість хворих на коронавірус 2019-nCoV у Китаї склала 6078 чоловік. Від спричиненої ним хвороби померли 132 людини, 115 осіб одужали.

Таким чином, за кількістю хворих у Китаї новий коронавірус вже перевершив спалах тяжкого гострого респіраторного синдрому (SARS) 2002-2003 рр. Тоді на території материкового Китаю було зафіксовано 5327 випадків захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram