ГоловнаСвіт

Число хворих на новий коронавірус у Китаї сягнуло майже 6 тис. осіб

За добу жертвами коронавірусу стали ще 26 осіб.

Число хворих на новий коронавірус у Китаї сягнуло майже 6 тис. осіб
Фото: EPA/UPG

За минулу добу кількість хворих на новий тип пневмонії в Китаї збільшилася на 1 459 осіб, а жертвами коронавірусу стали 26 осіб.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на держкомітет КНР з питань охорони здоров'я.

Усього в країні станом на 00:00 середи за місцевим часом кількість недужих склала 5 974 людини, кількість летальних випадків - 132, з них 125 випадків припадає на провінцію Хубей, яка є епіцентром поширення хвороби.

З грудня минулого року, коли виявили перших хворих, успішно пройшли курс лікування і були виписані з лікарень 103 людини.

Як зазначила газета "Цзянькан шибао" ("Здоров'я"), станом на 29 січня кількість випадків нової пневмонії перевищила число підтверджених випадків атипової пневмонії (SARS) 2003 року. За офіційними даними, з кінця 2002 року по 16 серпня 2003 року на материковій частині Китаю було зареєстровано 5 327 випадків атипової пневмонії, вилікувано 4 959 хворих, зареєстровано 349 випадків летального результату.

Нагадаємо, спалах пневмонії в китайському місті Ухань почався в середині грудня 2019 року, збудником став раніше невідомий коронавірус. Випадки захворювання також зафіксовано в низці країн, у тому числі в Таїланді, Австралії, Сінгапурі, Японії, США, Франції та Німеччині.

В Україні станом на 27 січня не підтвердився жоден випадок зараження новим коронавірусом 2019-nCoV. Тим часом посольство України офіційно закликало співвітчизників покинути Китай.

За даними РНБО, зараз у Китаї перебуває близько 10 тис. громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram