ГоловнаСвіт

У Гонконзі розробили вакцину проти "уханського" коронавірусу

Для її випробування знадобиться тривалий час.

У Гонконзі розробили вакцину проти "уханського" коронавірусу
Иллюстративное фото
Фото: EPA/UPG

Дослідницька група вчених з Гонконгу заявила про виготовлення вакцини проти коронавірусу 2019-nCoV, але на її випробування знадобиться тривалий час.

Про це повідомляє South China Morning Post.

Колектив під керівництвом мікробіолога професора Юена Квок-Юнга створив вакцину проти коронавірусу на основі існуючої вакцини проти грипу. Для цього вони просто додали до неї частину поверхневого антигену коронавірусу. Так, як пише видання, нова вакцина може перешкоджати і виникненню грипу, і захворюванню коронавірусом, що викликає пневмонію.

За словами вченого, тестування препарату на тваринах займе кілька місяців. Ще близько року піде на клінічні випробування за участю людей, і тільки після цього вакцину можна буде застосовувати.

Раніше про розробку вакцин повідомляли також материковий Китай і США .

У середині грудня 2019 року в китайському місті Ухань почався спалах пневмонії, викликаної раніше невідомим коронавірусом. Кількість тих, хто заразився коронавірусом у Китаї, перевищила 4,5 тисячі осіб. Жертвами вірусу стали понад 100 людей.

Китайська влада назвала сприятливим прогноз для більшості пацієнтів з коронавірусом. Найлегше захворювання переносять молоді люди і діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram