ГоловнаСвіт

Глава ВООЗ вилетів до Китаю у зв'язку зі спалахом коронавірусу

Три дні тому ВООЗ вирішила не оголошувати "надзвичайну ситуацію" на міжнародному рівні.

Глава ВООЗ вилетів до Китаю у зв'язку зі спалахом коронавірусу
Фото: news.sky.

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус вирушив до Китаю у зв'язку зі спалахом коронавірусу (2019-nCoV).

Про це Гебреєсус повідомив у твітері.

"Я перебуваю на шляху до Китаю, щоб провести зустрічі з урядом та експертами в галузі охорони здоров'я, що беруть участь у реагуванні на спалах коронавірусу", - написав він.

За його словами, у ВООЗ хочуть зрозуміти ситуацію, зміцнити партнерство з Китаєм для забезпечення додаткового захисту від коронавірусу.

"Спираючись на досвід і системи, що вже є для відповідних патогенів, ВООЗ активувала глобальні мережі експертів, швидко розробила рекомендації для країн усього світу і працює з ними над активацією своїх систем реагування", - повідомив глава організації.

Раніше ВООЗ вирішила не оголошувати "надзвичайну ситуацію" на міжнародному рівні через новий китайський вірус. "Це надзвичайна ситуація в Китаї, але вона ще не стала глобальною надзвичайною ситуацією", - заявляв глава ВООЗ 23 січня.

Нагадаємо, перший випадок зараження коронавірусом 2019 nCoV було зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

20 січня влада Китаю підтвердила, що вірус, який спричинив спалах пневмонії, передається від людини до людини.

Станом на 26 січня, кількість хворих на китайський вірус збільшилася до 2000 осіб, 56 людей загинули. Щонайменше 40 випадків зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї, Канаді, Франції.

В Україні станом на 26 січня випадків зараження коронавірусом 2019nCoV не зареєстровано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram