ГоловнаСвіт

США, Японія і Франція евакуюють своїх громадян з Уханя

У Каліфорнії підтвердили третій у Сполучених Штатах випадок зараження коронавірусом.

США, Японія і Франція евакуюють своїх громадян з Уханя
Фото: EPA/UPG

США, Японія і Франція оголосили евакуацію своїх громадян з китайського міста Ухань, яке є епіцентром поширення коронавірусу 2019nCoV.

Агентство Reuters пише, що Сполучені Штати евакуюють весь персонал американського консульства в Ухані. Також буде надано обмежену кількість місць для інших громадян під час вильоту з міста. Частина з них зможе сісти на "єдиний рейс", який 28 січня вирушить з Уханя у Сан-Франциско.

Евакуювати своїх громадян збирається також Франція. France24 пише, що розглядається можливість створення автобусного сполучення, яке дозволить французьким громадянам, а також їхнім сім'ям, покинути Ухань. Їх відвезуть в інші китайські міста, де вони 14 днів перебуватимуть під карантином. МЗС Франції створило телефон екстреного зв'язку.

Міністерство закордонних справ Японії також домовляється з урядом Китаю про евакуацію японських громадян з міста Ухань. Видання NHK зазначає, що станом на п'ятницю, 24 січня, в китайському Ухані перебували близько 700 японців.

Водночас CNN повідомляє, що в Каліфорнії підтвердили третій у США випадок зараження коронавірусом. Чоловік, у якого виявили захворювання, повернувся з Уханя.

Нагадаємо, перший випадок вірусу в США 21 січня виявили в штаті Вашингтон. 30-річний чоловік повернувся з китайського міста Ухань, де стався спалах вірусу. Другий випадок підтвердився у 60-річної американки, яка також відвідувала Китай.

У Франції вірус підтвердили 24 січня: один із хворих 48-річний чоловік, який повернувся з поїздки в Китай, зупинявся в Ухані.

Станом на 26 січня кількість хворих на китайський вірус збільшилася до 2000 осіб, 56 людей загинули. Щонайменше 40 випадків зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї, Канаді, Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram