ГоловнаСвіт

Кількість хворих на новий китайський вірус досягла 1400 осіб

Хвороба вже є в Європі, але небезпеку епідемії поки що вважають невеликою.

Кількість хворих на новий китайський вірус досягла 1400 осіб
Фото: EPA/UPG

Кількість хворих на новий китайський коронавірус 2019-nCoV станом на 25 січня досягла 1400 осіб.

Як зазначає CNN, переважну більшість випадків зафіксовано на материковому Китаї. Хвороба виникла в місті Ухань, але підтверджені випадки є вже в усіх регіонах країни.

Щонайменше 38 випадків уханьского вірусу зафіксовано в інших країнах і регіонах, зокрема в Австралії, Гонконгу, Таїланді, Сінгапурі, США, Тайвані, Макао, Малайзії, Непалі, Японії, В'єтнамі, Південній Кореї. 

Фото: CNN

Вірус уже є в Європі - зафіксовано три випадки, усі у Франції. Водночас Associated Press наводить слова провідного лікаря клініки Біша-Клод Бернар, який заявив, що наразі 2019 nCoV видається менш небезпечним, ніж інший китайський коронавірус SARS, що спричинив епідемію "атипової пневмонії" 2003 року, або саудівський коронавірус MERS.

За словами доктора Яздана Язданпана, ймовірність епідемії в Європі поки що видається "слабкою, надзвичайно слабкою".

Він розповів, що двоє пацієнтів, які перебувають у цій лікарні, прилетіли з міста Ухань 18 січня. Симптоми хвороби проявилися в одного з хворих наступного дня після приїзду, в іншого - ще через якийсь час.

"Ця хвороба набагато менш серйозна, - і ми заявляємо про це не тільки щодо двох пацієнтів, а й з розмов з іноземними колегами, - ніж, наприклад, SARS", - сказав лікар.

Він зазначив, що смертність від 2019 nCoV - менш як 5%, тоді як для SARS цей показник був удвічі вищим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram