ГоловнаСвіт

В Австралії зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус

Хворий прилетів з Уханя.

В Австралії зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Першик випадок коронавірусу, вперше зафіксованого у Китаї, виявлено в Австралії, повідомляє Sydney Morning Herald

За словами міністра охорони здоров'я штату Вікторія Дженні Мікакос, хворим став уродженець міста Ухань, у якого після взятих аналізів знайшли ознаки нової хвороби, що викликає пневмонію. Громадянин Китаю прилетів до Австралії через Гуанчжоу.

У зв'язку з інцидентом лікарі почали перевіряти усіх, хто летів з хворим в одному літаку. Відомо, що після прильоту чоловік не відвідував громадських місць і відразу вирушив до родичів, які проживають у Мельбурні.

Влада Австралії заявила, що цей випадок може бути не єдиним.

При цьому глава уряду країни Скотт Моррісон закликав громадян не турбуватися і пообіцяв, що федеральна влада зробить усе необхідне для того, щоб не допустити подальшого поширення хвороби.

Міністерство закордонних справ Австралії також заборонило поїздки громадян у провінцію Хубей, хоча і не стало рекомендувати утриматися від поїздок в інші райони Китаю.

За останніми даними, внаслідок спалаху коронавірусу у Китаї загинула 41 особа, майже 1300 визнані інфікованими. За межами КНР випадки зараження новою хворобою зафіксували у Японії, Південній Кореї, Сингапурі, Непалі, Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram