ГоловнаСвіт

Дві кішки загинули у літаку "Аерофлоту" під час перельоту з Нью-Йорка до Москви

У третьої кішки, яка летіла трансфером, ветеринар діагностував обмороження.

Дві кішки породи американський колор-пойнт загинули в літаку російської компанії "Аерофлот". Він виконував 22 січня рейс Нью-Йорк - Москва.

Історію про загибель двох кішок опублікувало 24 січня видання "База".

22 січня офіційний працівник із супроводу домашніх тварин на авіарейсах Максим Чумаченко вилетів до Москви, де була призначена пересадка на інший літак - до Софії. Під час отримання багажу у Москві він дізнався, що дві переноски з кішками були сильно пошкоджені, тварини отримали важкі травми. Попри оплачені квитки категорії "пріоритетний вантаж", делікатний вантаж зазнав грубого поводження, повідомляє Радіо Свобода.

Максим Чумаченко розповів, що після посадки у "Шереметьєво" пасажир, який летів тим же рейсом, сказав йому, що кішок "кидають" на розвантаженні. Супроводжуючий побіг до стійки представника компанії "Аерофлот", але там, за його словами, йому пояснили, що тварини "знімаються з борта останніми".

Господар кішок - а у цьому польоті він супроводжується не чужих, а своїх вихованців - зрештою отримав дві зламані переноски. Одна з них була пошкоджена настільки, що її перев'язали мотузкою. Третя переноска летіла трансфером до Софії без видачі у Москві, і до наступної посадки про долю третьої кішки Максим Чумаченко нічого не знав.

Двох травмованих кішок йому дозволили взяти у салон, але це не допомогло врятувати тварин, одна кішка померла прямо в літаку, друга - пізніше, на столі у ветеринара. За попередніми висновками, обидва вихованця загинули від внутрішнього крововиливу, яке спровокували травми, отримані під час транспортування.

Кішки, яких перевозив Максим Чумаченко
Кішки, яких перевозив Максим Чумаченко

У третьої кішки, яка летіла трансфером, ветеринар діагностував обмороження. Точні висновки експертизи Чумаченко отримає у понеділок, 27 січня.

Як повідомляли, рейс з Києва до Анкари затримали на дві години через зайвого кота. У одного з пасажирів у багажі виявилося сім тварин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram