ГоловнаСвіт

У США підтвердили другий випадок коронавірусу

60-річна жінка з Чикаго відвідувала Китай.

У США підтвердили другий випадок коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У США зафіксували другий випадок зараження вірусом 2019-nCoV. Відомо, що це 60-річна жінка з Чикаго, штат Іллінойс.

Як передає Голос Америки, у грудні вона подорожувала до Китаю і відчула симптоми, тільки коли повернулася до Сполучених Штатів минулого тижня. Інкубаційний період, тобто час від зараження і до появи симптомів, становить від 2 днів до 2 тижнів.

Перший випадок вірусу в США 21 січня виявили в штаті Вашингтон. 30-річний чоловік повернувся з китайського міста Ухань, де стався спалах вірусу.

"Обидва носії вірусу ізольовані в лікарні. Ще 63 американців у 22 штатах перевіряють на наявність цього захворювання", - йдеться в повідомленні.

У Китаї через спалах 33 мільйони людей фактично перебувають у закритих на карантин містах: не працює авіа- та залізничне сполучення, не їздить громадський транспорт, закрито державні та більшість приватних установ.

Міжнародні аеропорти в усьому світі проводять посилені перевірки пасажирів, які прилетіли з Китаю. Співробітників змушують носити медичні маски і захисні костюми, адже вірус дуже заразний.

Раніше повідомлялося, що в Україні зафіксовано три випадки підозри на коронавірус. Два з них не були підтверджені, дослідження щодо третього тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram