ГоловнаСвіт

Лукашенко в конфлікті з РФ у сфері поставок енергоресурсів: "Нас раком поставили по вуглеводнях"

Президент Білорусі торкнувся теми імпортозаміщення.

Лукашенко в конфлікті з РФ у сфері поставок енергоресурсів: "Нас раком поставили по вуглеводнях"
Фото: naviny.by (скриншот видео)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час робочої поїздки на завод газетного паперу в Шклові торкнувся теми імпортозаміщення і розповів про причини конфлікту з Росією у сфері постачань енергоресурсів.

Відповідне відео розмістили білоруські ЗМІ.

"Нас раком поставили по вуглеводнях і ніхто на це не звернув уваги. Плюють на всі союзи ... А ми тремтимо, боїмося свою країну захистити. Ви повинні займатися конкретною справою,у вас є сфера - нею і займайтеся. А якщо вам треба якась віддушина, - ви до мене прийдете і скажете. Досить дивитися по сторонах і бути пухнастими та білими - у нас є свої інтереси, своя держава і свій народ, і ми повинні їх захистити", - сказав Лукашенко.

"А то ми виробляємо продукти харчування - дівати нікуди. У нас ліс дівати нікуди (деревообробка своя) ... У нас якісь «Краношпани» політику здійснюють і диктують. Забудьте! Занадто "порядні" стали. За рахунок держави і народу... Якщо ти лагодиш табуретку, то імпортної табуретки в країні бути не повинно", - додав президент Білорусі.

Нагадаємо, Мінськ і Москва не змогли домовитися про постачання сировини в новому році, що спричинило припинення білоруського експорту нафтопродуктів. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Нафтова війна між Путіним і Лукашенком. Як Москва мстить Мінську".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram