ГоловнаСвіт

Коронавірус з Китаю виявили у пацієнтів у Сінгапурі і Саудівській Аравії

Захворіли громадяни Китаю й Індії.

Коронавірус з Китаю виявили у пацієнтів у Сінгапурі і Саудівській Аравії
Фото: EPA/UPG

Випадки зараження коронавірусом, який викликає пневмонію і котрий вперше діагностували у Китаї, підтвердили у Сінгапурі і Саудівській Аравії.

У МОЗ Сінгапуру повідомили, що 23 січня підтвердився випадок імпортованого коронавірусу. На нього захворів 66-річний громадянин Китаю з м. Ухань, який прилетів у Сінгапур зі своєю сім'єю 20 січня.

"Зараз він перебуває в ізоляторі у Сінгапурській лікарні загального профілю (SGH), і його стан стабільний", - йдеться у повідомленні.

У Саудівській Аравії захворіла медсестра-громадянка Індії, повідомив у Twitter глава індійського МЗС Велламвелії Муралідхаран. Він зазначив, що пацієнтка одужує.

"Близько 100 індійських медсестер, переважно з Кералі, які працюють у лікарні Аль-Хаят (знаходиться у Саудівській Аравії. - ред.), були оглянуті, ні у кого, окрім однієї, не виявили коронавірус", - уточнив він.

За одними з останніх даних, зараз кількість жертв від цього вірусу перевищила 15 осіб, сотні заражені. Захворювання почало поширюватися з міста Ухань. Зараз там і у місті Хуанган закрито в'їзд і виїзд, щоб запобігти подальшому поширенню хвороби.

Перші випадки зараження новим вірусом пов'язували з оптовим ринком морепродуктів в Ухані. Крім морепродуктів, до його закриття 1 січня, за інформацією ЗМІ, там продавали кажанів, курей, кроликів і змій.

Нагадаємо, новий коронавірус є різновидом вірусу SARS, який теж проявився у Китаї і у 2002-2003 роках викликав пандемію і призвів до смерті 800 пацієнтів.

Новий вид пневмонії може швидко поширитися серед людей напередодні китайського Нового року, коли в Китай з'їжджаються сотні мільйонів туристів. Експерти побоюються важких наслідків для авіаперевезень та місцевого туризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram