ГоловнаСвіт

Перший випадок зараження новим китайським вірусом підтверджено у США

Житель штату Вашингтон нещодавно відвідував Китай.

Перший випадок зараження новим китайським вірусом підтверджено у США
Фото: belmed.by

У США виявили першого пацієнта з коронавірусом нового типу, який спричинив спалах пневмонії в Китаї.

The New York Times повідомляє, що хворий чоловік є жителем округу Снохоміш, штат Вашингтон. Симптоми захворювання у нього з'явилися після повернення з поїздки в регіон Ухань, Китай, де почався спалах. Минулого тижня його госпіталізували з пневмонією, а зараження коронавірусом було підтверджено вдень 20 січня.

Спалах вірусної пневмонії почався на ринку морепродуктів і птиці в Ухані, місті з населенням 11 мільйонів осіб. Випадки зараження коронавірусом вже зареєстровано в Пекіні, Шанхаї та Шеньчжені, а також на Тайвані, в Японії, Таїланді та Південній Кореї.

Раніше китайська влада підтвердила, що шість чоловік померли від пневмонії, спричиненої коронавірусом нового типу. На сьогодні в Китаї зареєстровано близько 300 випадків. Багато пацієнтів жили або побували в Ухані.

22 січня ВООЗ проведе екстрене засідання, на якому будуть прийняті рішення про можливе введення надзвичайної ситуації у зв'язку з епідемією.

Напередодні влада КНР вперше повідомила про випадки захворювання серед персоналу медустанов і підтвердила, що збудник може передаватися від людини до людини.

Тим часом у низці міжнародних аеропортів посилено контроль за авіарейсами, які прибувають із Китаю, а також Таїланду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram