ГоловнаСвіт

Лавров, Шойгу і Новак зберегли свої посади в новому уряді Росії

Також не змінився міністр надзвичайних ситуацій.

Лавров, Шойгу і Новак зберегли свої посади в новому уряді Росії
Фото: EPA/UPG

У процесі формування нового уряду Росії свої посади зберегли міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу і міністр енергетики Олександр Новак.

Також не змінився міністр надзвичайних ситуацій Євген Зінчев. Президент РФ Володимир Путін вже підписав укази про їх перепризначення, йдеться на сайті Кремля.

Майже всі ці міністри раніше робили неоднозначні висловлювання на адресу України. Після катастрофи літака МН 17 Шойгу поклав усю відповідальність на Україну.

Голова МЗС Лавров заявляв, що "що події в Україні - наслідок дій НАТО".

Олександр Новак, який нещодавно брав участь у переговорах між Росією і Україною про транзит газу, 2016 року заявляв, що Єврокомісія гарантувала, що Україна не буде активувати штраф на 172 млрд гривень проти "Газпрому".

У результаті з'ясувалося, що віцепрезидент Європейської комісії Марош Шефчович не давав Росії гарантій, що Україна не буде активувати штраф "Газпрому" на 172 млрд гривень, а міністр енергетики РФ Олександр Новак некоректно витлумачив слова єврочиновника.

Нагадаємо, 15 січня уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим подав у відставку. Це сталося після послання президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам, у якому він запропонував посилити роль парламенту у формуванні уряду.

16 січня Путін призначив нового прем'єр-міністра Росії. Цю посаду обійняв керівник Федеральної податкової служби РФ Михайло Мішустін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram