ГоловнаСвіт

У Британії випустили пам'ятну монету на честь гурту Queen

Це перша пам'ятна монета, випущена на честь музичного гурту.

У Британії випустили пам'ятну монету на честь гурту Queen
Группа Queen

У Великобританії випустили пам'ятну монету на честь рок-гурту Queen.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

На монеті зображений логотип рок-гурту і музичні інструменти чотирьох його членів: електрогітара Red Special Браяна Мея, барабан Роджера Тейлора, бас-гітара Джона Дікона і мікрофон Фредді Мерк'юрі. Також на монеті зображена клавіатура рояля - на ній натиснуті три клавіші, що відповідають першому акорду однієї з найвідоміших композицій гурту - Bohemian Rhapsody.

Як зазначили представники Королівського монетного двору, це перша пам'ятна монета в Британії, випущена на честь музичного гурту.

"Тепер у нас є перша в історії монета Queen і Queen... Вияв визнання у такій формі - це дуже зворушливо, справжня честь для нас", - говорить Браян Мей.

Пам'ятні монети будуть доступні в трьох варіантах - із золота, зі срібла і "звичайні монети чудової якості". Ціна останніх - п'ятифунтових монет - становитиме 13 фунтів стерлінгів (17 доларів), золота монета номіналом 100 фунтів стерлінгів обійдеться покупцям у 2 тисячі 20 фунтів стерлінгів (2642 долари).

Фото: Бі-бі-сі

Нагадаємо, Королівський монетний двір випускає пам'ятні монети на честь важливих подій у житті країни. Так, в 2011 році до весілля принца Вільяма і Кейт була випущена пам'ятна монета зі сплаву міді і нікелю. На монеті номіналом п'ять фунтів зображені портрети принца Вільяма і герцогині Кейт.

Минулого літа в Британії з'явилася пам'ятна монета номіналом 50 пенсів з ведмежам Паддінгтоном. Випуск монети був присвячений 60-річчю виходу першої книги про ведмедика Паддінгтона.

У серпні минулого року також повідомлялося, що у Великобританії зібралися випустити монету до виходу з Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram