ГоловнаСвіт

США не планують виводити своїх військ з Іраку

За останні два тижні американські військові бази в Іраку двічі зазнали атак.

США не планують виводити своїх військ з Іраку
Фото: alhadath.net

США не збираються зараз виводити свої війська з Іраку. Про це в суботу, 18 січня, заявив офіційний представник Міноборони США Джонатан Гоффман на брифінгу в Пентагоні, передає DW.

Американські війська в регіоні він назвав "силами добра", зазначивши, що вони потрібні там, зокрема, для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"Ми, як і раніше, хочемо бути другом і партнером суверенного і процвітаючого Іраку. Зараз військові США не планують йти з Іраку", - наголосив Гоффман.

Нагадаємо, 14 січня американська військова авіабаза Аль-Таджі, розташована за 85 кілометрів на північ від столиці Іраку Багдада, була обстріляна як мінімум двома ракетами "Катюша". Про жертв і пошкодження наразі не повідомлялося.

8 січня Іран обстріляв дві військові бази в Іраку, на яких дислокувалися військовослужбовці США, випустивши по них близько 15 ракет. Атака була проведена як акція відплати за вбивство іранського генерала Касема Сулеймані 3 січня в Багдаді. Повідомлялося, що поранення отримали 11 американських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram