ГоловнаСвіт

У Конгрес США внесли новий законопроєкт про двопартійну підтримку України

"Успіх України посилить інтереси національної безпеки США в регіоні й у всьому світі".

У Конгрес США внесли новий законопроєкт про двопартійну підтримку України

Резолюцію на підтримку України й українського народу внесла на розгляд Конгресу так звана група підтримки України в Палаті представників США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"У час, коли російська демократія, на жаль, руйнується на наших очах, коли президент РФ Путін захопив владу, Україна продовжує вживати заходів для посилення своїх демократичних інститутів. Як члени Конгресу, ми вітаємо стійкість і досягнення українського народу в умовах російської агресії. Успіх України посилить інтереси національної безпеки США в регіоні й у всьому світі", - заявили законодавці української групи в Палаті представників США.

Зазначають, що резолюцію внесли на розгляд Конгресу в день, коли в Сенаті офіційно зачитали статті імпічменту президента США Дональда Трампа, що дало старт судовому процесу в цій справі. Серед ініціаторів резолюції - співголови групи підтримки України в Конгресі Марсі Каптур (Огайо), Енді Гарріс (Меріленд), Майк Квілі (Іллінойс), Браян Фіцпатрік (Пенсильванія).

"Як співголови двопартійної української групи в Конгресі, ми раді представити цю двопартійну резолюцію, що підтверджує підтримку США українського народу і українського демократичного напрямку, вільного від російського злочинного впливу", - йдеться в заяві конгресменів.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата США прийшла до висновку, що рішення адміністрації Трампа про заморожування понад $390 млн фінансової допомоги Україні було незаконним.

У вересні минулого року посольство України підтвердило, що США розблокували понад $390 млн допомоги для України. Раніше, в серпні, Трамп доручив переглянути програму фінансування України в галузі безпеки, щоб переконатися, що гроші використовуються в інтересах Сполучених Штатів.

У листопаді 2019 року ЗМІ повідомили, що США зупинили оборонну допомогу Україні в день розмови президента України Володимира Зеленського з Трампом. У Трампа заявляли, що рішення про зупинку оборонної допомоги було прийнято задовго до телефонної розмови.

Демократи в Конгресі США продовжують розслідування про можливе зловживання владою з боку президента Трампа. Його підозрюють у тому, що під час бесіди він намагався змусити Київ почати розслідування проти його ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина Хантера. Президент України Володимир Зеленський говорить, що тиску на нього не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram