ГоловнаСвіт

Палата представників США передала справу про імпічмент Трампа в Сенат

Очікується, що судовий процес у Сенаті почнеться наступного тижня.

Палата представників США передала справу про імпічмент Трампа в Сенат
Нэнси Пелоси
Фото: EPA/UPG

Палата представників США 15 січня більшістю голосів прийняла рішення про відправку статей імпічменту в Сенат, де почнеться судовий процес над президентом Дональдом Трампом.

CNN передає, що Палата представників затвердила склад обвинувачів, які представлятимуть інтереси демократів у судовому процесі у справі про імпічмент у Сенаті. До нього увійшли Адам Шифф, Джеррі Надлер, Хакім Джефріс, Сильвія Гарсіа, Вал Демінгс, Зої Лофгрен і Джейсон Кроу.

За проголосували 228 конгресменів, 193 виступили проти.

Очікується, що судовий процес у Сенаті почнеться наступного тижня.

Більшість у Сенаті (53 місця) зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

Нагадаємо, що процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram