ГоловнаСвіт

В Ірані заявили про арешт підозрюваних у причетності до катастрофи літака МАУ

Їхньої кількості не озвучили.

В Ірані заявили про арешт підозрюваних у причетності до катастрофи літака МАУ
Фото: EPA/UPG

В Ірані повідомили про арешт кількох людей, які можуть бути причетними до катастрофи літака українських авіаліній під Тегераном, пише Reuters.

Таку інформацію озвучив представник судової системи Ірану Голамхоссейн Есмаїлі.

"Судові органи Ірану заарештували деяких людей за їхню роль у катастрофі українського літака, який, за словами Тегерана, був випадково уражений іранською ракетою", - йдеться в повідомленні.

Жодних додаткових деталей Есмаїлі не озвучив.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737" компанії МАУ впав через три хвилини після зльоту в Тегерані з аеропорту Імама Хомейні в ніч на 8 січня. На борту було 9 членів екіпажу і 167 пасажирів, більшість - громадяни Ірану. Рейс PS752 мав прибути до Києва. Серед загиблих - 11 громадян України - 9 членів екіпажу та двоє пасажирів.

Про те, що авіакатастрофа могла статися через влучення зенітної ракети, повідомили кілька джерел у Пентагоні та в розвідувальних службах, на це натякнув і президент США Дональд Трамп. CNN з посиланням на джерела, близькі до розвідки, повідомляли, що літак МАУ було збито двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на екстреному брифінгу заявив, що є підтверджені факти, що вказують на влучення ракети в "Боїнг".

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому зафіксовано, як ракета збиває український літак.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що у їхньої держави є підтвердження влучення ракети в літак українських авіаліній.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон також допустив імовірність того, що український авіалайнер міг бути випадково збитий іранськими системами ППО.

Президент України Володимир Зеленський говорив, що версії про влучення ракети в літак не відкидають, але поки що її не підтверджено.

Увечері в п'ятницю Служба безпеки України назвала основними версіями катастрофи літака влучення ракети і теракт.

11 січня Іран визнав, що збив літак помилково. Повну відповідальність за катастрофу авіалайнера взяв на себе Корпус вартових Ісламської революції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram