ГоловнаСвіт

Ракети влучили в іракську військову базу, де перебувають війська США, - ЗМІ

Щонайменше четверо льотчиків і троє іракських солдатів дістали поранення.

Ракети влучили в іракську військову базу, де перебувають війська США, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Кілька ракет влучили в іракську авіабазу на північ від Багдада, де базуються американські війська.

Про це повідомляє Аljazeera з посиланням на офіційні особи і військові джерела.

Згідно з повідомленням, щонайменше чотири іракських льотчики були поранені.

Більшість американських льотчиків, дислокованих на авіабазі Балад за 80 км на північ від Багдада, вже покинули країну, повідомило в неділю інформаційне агентство AFP з посиланням на військові джерела.

За словами співробітника поліції північній іракській провінції Саладін, один снаряд влучив у злітно-посадкову смугу авіабази Балад, а інший - у ворота. Внаслідок обстрілу постраждали троє іракських солдатів, які перебували на сторожі біля воріт авіабази.

Поки що ніхто не взяв відповідальності за напад, який стався на тлі напруженості у відносинах між США й Іраном протягом останніх двох тижнів.

Нагадаємо, раніше цього тижня Тегеран запустив понад десять балістичних ракет з іранської території в напрямку щонайменше двох військових баз в Іраку, на яких розміщуються військовослужбовці США. Після атаки США заборонили всі цивільні перельоти над повітряним простором Ірану й Іраку, а також над водами Перської та Оманської затоки.

Вночі проти 8 січня обстріляли також аеропорт Ербілі, повідомили в Пентагоні. Як заявив президент США Дональд Трамп, унаслідок атаки ніхто не постраждав, а базі було завдано мінімальної шкоди.

Відповідальність за атаку взяв Корпус вартових ісламської революції (КВІР), який назвав свої дії відповіддю на загибель генерала Касема Сулеймані.

Вашингтон у відповідь на обстріли американських об'єктів запровадив проти Тегерана додаткові економічні санкції. За словами американського лідера, "потужні санкції будуть діяти доти, доки Іран не змінить свою поведінку". Раніше Трамп обіцяв завдати удар по 52 цілях в Ірані, якщо Тегеран атакує американців або їхні об'єкти в регіоні.

8 січня іранська ракета збила літак регулярного рейсу Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Загинули 176 осіб.

Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпус вартових Ісламської революції.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram