ГоловнаСвіт

Помер культовий барабанник групи Rush Ніл Пірт

Він три роки боровся з раком головного мозку.

Помер культовий барабанник групи Rush Ніл Пірт
Нил Пирт
Фото: EPA/UPG

Легендарний барабанник канадської рок-групи Rush Ніл Пірт помер у віці 67 років від гліобластоми. Інформація про це з'явилася на офіційній сторінці музикантів у Twitter.

Fox News повідомляє, що Пірт помер 7 січня в Санта-Моніці (штат Каліфорнія) після трирічної боротьби з раком головного мозку.

"З розбитими серцями і глибоким сумом ми повинні поділитися жахливими новинами про те, що у вівторок наш друг, брат по духу і товариш по групі більш ніж 45 років, Ніл помер", - йдеться в заяві групи.

У Пірта залишилися дружина і дочка.

Співчуття у зв'язку зі смертю легендарного барабанника висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, назвавши Пірта легендою і підкресливши, що його «вплив і спадщина назавжди залишаться в серцях любителів музики».

Уродженець Онтаріо, Пірт приєднався до групи Rush в 1974 році. Він також був одним з авторів текстів пісень колективу. Багато музикантів називали Пірта найкультовішим барабанником в рок-музиці.

У 1994 році Rush включено в Зал слави канадської музики, в 2010-му у групи з'явилася зірка на Алеї слави в Голлівуді, в 2013 році групу включили до Зали слави рок-н-ролу в Клівленді, Огайо.

За час свого існування Rush випустила 20 альбомів і розпалася в 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram