ГоловнаСвіт

Прем'єр Австралії заявив, що Іран збив літак МАУ ненавмисно

Він підтвердив, що має інформацію, аналогічну озвученій прем'єром Канади.

Прем'єр Австралії заявив, що Іран збив літак МАУ ненавмисно
Скотт Моррисон
Фото: newsweek.com

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що у їх держави також є підтвердження влучення ракети в літак українських авіаліній. Він підкреслив, що вважає це ненавмисним, передає CNN.

"Австралія отримала інформацію, аналогічну тій, про яку говорили і прем'єр-міністр Канади, і Сполучені Штати", - зазначив він.

За його словами, падіння літака МАУ "не передбачало умисних дій".

"Це просто жахлива, жахлива подія, і ми надамо будь-яку можливу підтримку", - пообіцяв Скотт Моррісон.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту було 9 членів екіпажу і 168 пасажирів, більшість - громадяни Ірану.

Про те, що авіакатастрофа могла статися через влучення зенітної ракети, повідомили декілька джерел у Пентагоні та розвідувальних службах, на це ж натякнув президент США Дональд Трамп. CNN з посиланням на джерела, близькі до розвідки, повідомили, що літак МАУ було збито двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на екстреному брифінгу заявив, що є підтверджені факти, які вказують на влучення ракети в "Боїнг".

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому зафіксовано, як ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram