ГоловнаСвіт

Посол Німеччини нагадав Путіну про поділ Польщі Гітлером і Сталіним

На пресконференції 19 грудня президент РФ заперечував, що пакт Молотова-Ріббентропа став причиною Другої світової війни.

Посол Німеччини нагадав Путіну про поділ Польщі Гітлером і Сталіним
Фото: EPA/UPG

Посол Німеччини в Польщі Рольф Нікель висловив позицію федерального уряду Німеччини щодо заяв російського президента Володимира Путіна про поділ Польщі Гітлером і Сталіним у 1939 році.

Про це посол написав у своєму Twitter.

"Позиція федерального уряду Німеччини зрозуміла: пакт Ріббентропа-Молотова був підготовкою до злочинної наступальної війни гітлерівської Німеччини проти Польщі. СРСР спільно з німцями брав участь у цьому грубому поділі Польщі", - підкреслив Нікель.

Нагадаємо, 19 грудня на пресконференції Путін заперечував, що пакт Молотова-Ріббентропа став причиною Другої світової війни. Він заявив, що на Польщу напала нацистська Німеччина, а СРСР ввів свої війська, оскільки польський уряд втратив контроль над своїми збройними силами.

Путін також сказав, що Польща використала Мюнхенську угоду 1938 року, щоб реалізувати свої територіальні претензії і відібрати в Чехословаччини Заолжя.

Після цього прем'єр Польщі Матеуш Моравецький виступив з жорсткою заявою на адресу президента РФ через спотворення ним історії Другої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram