ГоловнаСвіт

Держдеп США дав підрядникам "Північного потоку - 2" місяць на зупинення робіт

Так компанії зможуть уникнути санкцій.

Держдеп США дав підрядникам "Північного потоку - 2" місяць на зупинення робіт
Фото: EPA/UPG

Компанії-підрядники газопроводу "Північний потік-2" можуть уникнути американських санкцій, якщо завершать роботи до 20 січня 2020 року.

Про це 27 грудня заявили в Держдепартаменті США.

"Північний потік-2" - це інструмент, який Росія використовує для підтримки своєї тривалої агресії проти України. Росія прагне перешкодити Україні тіснішій інтеграції з Європою і США. "Північний потік-2" дозволить Росії обійти Україну для транзиту газу в Європу, що позбавить Україну значних доходів від транзиту і підвищить її вразливість для російської агресії. "Північний потік-2" також допоможе зберегти значну залежність Європи від імпорту російського природного газу, що створює економічну і політичну вразливість для наших європейських партнерів і союзників. З цих причин уряд Сполучених Штатів і безліч європейських країн виступають проти "Північного потоку-2", - йдеться в заяві Держдепу.

На припинення робіт США надали місяць з дня підписання оборонного бюджету країни на 2020 рік президентом Трампом.

Нагадаємо, в грудні США ввели санкції щодо підрядників будівництва газопроводів "Північний потік - 2" і "Турецький потік". В результаті трубоукладач "Північного потоку-2" - швейцарська компанія "Allseas" - призупинила роботи і вивела судна із зони будівництва газопроводу. До завершення газопроводу будівельникам залишилося прокласти 160 км труб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram