ГоловнаСвіт

Трамп заснував космічні війська США

Зразки військової форми і символи нових військ представлять найближчим часом.

Трамп заснував космічні війська США
Трамп основал космические войска США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав закон про заснування космічних сил, передає телеканал CNN.

"Командувачем нових військ призначений генерал Джон Реймонд. У його підпорядкуванні перебувають 16 тисяч військовослужбовців і цивільних", - йдеться в повідомленні.

Це перший випадок створення нового роду військ з 1947 року, коли з'явилися військово-повітряні сили США. Раніше космічні війська перебували в підпорядкуванні ВПС.

За словами представника ВПС США, в космічні сили перейдуть від п'яти до шести тисяч співробітників з 16 тисяч. Це зовсім небагато, порівняно з іншими родами військ. Наприклад, ВПС налічують 300 тисяч осіб. У підрозділах найменшого роду військ, морської піхоти, служать близько 180 тисяч осіб.

Передбачається, що космічні війська розмістяться на шести базах. Чотири місця для них вже запропоновані: два в штаті Колорадо і по одному в Алабамі і Каліфорнії.

На роботу космічних підрозділів виділили $40 мільйонів. Хоча Пентагон запитував $72,4 мільйона.

Очікується, що найближчим часом публіці представлять зразки військової форми, символи і пісні нових військ.

Пентагон вже багато років попереджає про те, що космос стає сферою, через контроль над якою можуть розгорнутися військові дії, - так само, як земля, повітря і море.

Раніше голова розвідувального управління Міноборони США генерал-лейтенант Роберт Ешлі заявив, що Росія і Китай розробляють нову зброю для військових дій у космічному просторі в найближчому майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram