ГоловнаСвіт

Туреччина заявила про готовність придбати американські ЗРК Patriot

Розривати контракт на російські С-400 водночас країна не планує.

Туреччина заявила про готовність придбати американські ЗРК Patriot
ЗРК Patriot

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив у суботу про готовність країни придбати у США зенітні ракетні комплекси Patriot. Про це він заявив під час виступ на діловому форумі в Досі, передає ТАСС.

Міністр висловив сподівання, що США, як і раніше, є їхнім союзником.

"Ніхто не може скасувати угоди з Росією щодо купівлі С-400, це угода, що відбулася. Пропозиція Росії була більш вигідною. Зараз ми готові придбати американські системи Patriot і очікуємо відповіді [від американської сторони]", - сказав Чавушоглу.

Водночас він попередив, що Туреччина відповість на будь-які санкції, введені проти неї за купівлю російських зенітних ракетних систем С-400.

Нагадаємо, у вересні 2017 року Туреччина уклала з РФ контракт на постачання С-400 вартістю $ 2,5 млрд. Договір передбачає часткове передавання технологій виробництва турецькій стороні. У вересні цього року Туреччина отримала другу батарею С-400. На озброєння комплекси надійдуть у квітні 2020 року.

У грудні минулого року Держдеп США схвалив продаж Туреччині ЗРК Patriot замість російських С-400.

США і НАТО неодноразово попереджали Анкару, що російські ЗРК не можуть бути інтегровані в систему протиповітряної і протиракетної оборони НАТО, і що закупівля С-400 поставить під загрозу угоду на постачання Туреччині американських винищувачів F-35, а також може призвести до санкцій з боку Вашингтона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram