ГоловнаСвіт

2019 року у світі вбили 75 журналістів, одного з них - в Україні

Цей показник на 36% менший, ніж попереднього року.

2019 року у світі вбили 75 журналістів, одного з них - в Україні
Фото: EPA/UPG

З початку 2019 року у світі вбили 75 журналістів. Про це свідчать дані щорічної доповіді Press Emblem Campaign.

"З початку року 75 журналістів були вбиті у 26 країнах. Цей показник на 36% менший, ніж попереднього року, і є найнижчим з 2006 року", - говориться в доповіді.

Згідно з даними організації, 2019 року 13 журналістів загинули в Мексиці, в Афганістані й Пакистані по вісім, у Сирії вбили шістьох, у Гондурасі - п'ятьох, а на Філіппінах - чотирьох.

Були також зареєстровані вбивства (по одному співробітнику ЗМІ) у кожній з таких країн: Бангладеш, Чад, Чилі, Демократична Республіка Конго, Гана, Кенія, Лівія, Нігерія, Північна Ірландія, Південна Африка, Україна, Ємен.

Як зазначив генеральний секретар PEC, зменшення кількості жертв серед працівників ЗМІ "обнадіює, проте належить зробити набагато більше".

«Інтенсивність конфліктів на Близькому Сході зменшилася, але хвиля іноді насильницьких демонстрацій у декількох країнах по всьому світу є серйозним джерелом занепокоєння за безпеку журналістів», - наголосив генсек організації.

Нагадаємо, 20 червня в Черкасах, не виходячи з коми, помер журналіст Вадим Комаров. Журналіст потрапив до лікарні на початку травня після того, як його побив невідомий у центрі міста. Йому завдали сильного удару по голові, він знепритомнів. Колеги загиблого вважають єдиною обгрунтованою версією нападу на Комарова його професійну діяльність.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram