ГоловнаСвіт

США проведуть масштабні військові навчання в Європі, щоб "попередити Росію про неприпустимість повторення анексій"

У маневрах візьмуть участь 37 тис. військовослужбовців.

США проведуть масштабні військові навчання в Європі, щоб "попередити Росію про неприпустимість повторення анексій"
Фото: EPA/UPG

Сполучені штати Америки в 2020 році збираються провести в Європі наймасштабніші з часів закінчення "холодної війни" військові навчання.

Про це заявив американський генерал-майор Беррі Сігуін, який керує операціями союзників з військового штабу НАТО в Бельгії, передає Reuters.

За його словами, в Європу в квітні-травні перекинуть 20 тис. американських військових - вони висадяться в Бельгії і Нідерландах. Звідти через територію Німеччини їх передислокують у Польщу й уздовж східних кордонів НАТО. Всього в навчаннях візьмуть участь 37 тис. військовослужбовців.

За словами американського генерал-майора, навчання проведуть, щоб попередити Росію про неприпустимість повторення анексій, подібних до захоплення українського Криму в 2014 році.

"Це дійсно демонструє трансатлантичну єдність і прихильність США НАТО", - підкреслив Сігуін.

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу Білорусі Олег Бєлоконєв заявив, що Мінськ також веде переговори з НАТО про формат військових навчань.

У листопаді генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО більше не допустить повторення "кримського сценарію". Він підкреслив: якщо який-небудь член НАТО зазнає нападу, то відповість весь Альянс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram