ГоловнаСвіт

У Канаді успішно випробували перший у світі електролітак

Повітряне судно працює на літій-іонних батареях.

У Канаді успішно випробували перший у світі електролітак
самолёт DHC-2 De
Фото: bbc.com

У Канаді успішно випробували перший у світі приватний електролітак. Про це повідомив канадський оператор гідропланів Harbour Air, інформує ВВС.

"Гидролітак з повністю електричним приводом вилетів у Ванкувер, Канада", - йдеться у повідомленні.

У випробувальних польотах брав участь літак DHC-2 De Havilland Beaver з шістьма пасажирами. Він оснащений електродвигуном на літій-іонних батареях, які надала американська компанія magniX.

Оператор підкреслив, що це був перший у світі приватний політ авіасудна з електричним приводом.

"Цей історичний політ знаменує початок третьої ери в авіації - ери електрики", - цитує ресурс спільну заяву Harbor Air і magniX.

Електрифікація авіасудів може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу в авіаційному секторі та сприяти у боротьбі за клімат.

Компанія Harbour Air також має намір електрифікувати весь свій парк до 2022 року, якщо вдасться отримати сертифікати безпеки і дозволи.

Попри це зазначається, що електричні літаки, які можуть здійснювати польоти на великі відстані, залишаються наразі проблемою для авіасектору, оскільки генератори, розподільники харчування і системи управління розвивалися швидкими темпами, а технологія батарей - ні.

Нагадаємо, 11 листопада у NASA представили ранню версію першого повністю електричного літака X-57 Maxwell. Його розробляли з 2015 року, проте незважаючи на презентацію, до першого випробувального польоту цього літака залишається щонайменше рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram