ГоловнаСвіт

Мін'юст США не знайшов фактів політичної упередженості в "російському розслідуванні"

Трамп стверджує, що перевірка довела "спробу перевороту".

Мін'юст США не знайшов фактів політичної упередженості в "російському розслідуванні"
Фото: EPA/UPG

У рамках внутрішнього розслідування, проведеного Міністерством юстиції США, не було виявлено жодних фактів політичної упередженості в "російській справі".

Про це повідомляє агентство Associated Press, передає Інтерфакс-Україна.

Очікується, що в доповіді, яка, за даними агентства, повинна бути опублікована генеральним інспектором Мін'юсту США в понеділок, міститиме твердження про безпідставність заяв президента США Дональда Трампа про незаконність "російського розслідування" та політичну упередженість керівництва ФБР.

Водночас доповідь вказує на "17 значних помилок і недоліків", але про навмисні діяння не йдеться.

Доповідь, за словами співрозмовників агентства, ознайомлених з її змістом, міститиме висновки про наявність підстав для того, щоб відкрити одне з найбільш політично чутливих розслідувань в історії ФБР, яке президент США Дональд Трамп називає "полюванням на відьом". Воно було розпочато таємно в 2016 році під час передвиборної кампанії Трампа і зрештою було передано колишньому спецпрокурору США Роберту Мюллеру.

Доповідь публікується в той момент, коли в конгресі йдуть слухання щодо питання про можливість запуску процедури імпічменту стосовно Трампа, нагадує агентство.

Трамп стверджує, що звіт ФБР показав "спробу повалити уряд", незважаючи на те, що він розвіяв його теорію змови, пише Independent.

Під час засідання адміністрації президент США заявив, що звіт, який виявив помилки американських чиновників, але спростував твердження про змову проти кампанії Трампа, продемонстрував спробу "повалити" уряд США, і що це "набагато гірше", ніж він очікував.

"Це неймовірно. Набагато гірше, ніж я міг собі уявити. І це ганьба для нашої країни, це нечесно", - сказав Трамп.

"Це було повалення уряду. Це була спроба повалення, і багато хто був залучений в це, і їх зловили", - додав він.

Нагадаємо, що спецпрокурор Роберт Мюллер дійсно не знайшов доказів змови Дональда Трампа або його співробітників з Росією під час президентських виборів 2016 року. Однак самі звинувачення в російському втручанні у вибори в його звіті були підтверджені.

У звіті Мюллера йдеться про два доведені епізоди втручання Росії у вибори - за допомогою "фабрики тролів" близького до Путіна бізнесмена Пригожина і хакерів, які зламали за наказом РФ сервери Демократичної партії і опублікували через WikiLeaks пошту виборчого штабу Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram