ГоловнаСвіт

Трамп прокоментував поїздку Джуліані в Україну

"Він каже, що знайшов багато хорошої інформації".

Трамп прокоментував поїздку Джуліані в Україну
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп прокоментував візит свого адвоката Руді Джуліані в Україну, протягом якого той зустрічався з українськими чиновниками.

За словами Трампа, його адвокат знайшов "багато хорошої інформації", передає Голос Америки.

"Він щойно повернувся і збирається підготувати звіт, здається, для генерального прокурора, Конгресу й Міністерства юстиції. Він каже, що знайшов багато хорошої інформації. Я не говорив з ним про цю інформацію, але, як ви знаєте, Руді є одним з найкращих борців зі злочинністю за останні 50 років", - сказав Дональд Трамп на брифінгу.

Як повідомлялося, минулого тижня Джуліані вирушив до Європи для збору доказів про те, що "вся процедура імпічменту - один великий фарс".

У Будапешті особистий адвокат Трампа зустрівся з колишнім генпрокурором Юрієм Луценком.

У Києві він мав зустрічі з нинішніми депутатами Ради Олександром Дубинським та Андрієм Деркачем, а також із колишнім співробітником посольства України в США Андрієм Теліженком та нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

Американські ЗМІ писали, що список людей, з якими бачився Джуліані, досить сумнівний. Журналісти звернули увагу на те, що більшість цих посадових осіб так чи інакше пов'язані з корупцією та поширювали спростовану теорію про те, що нібито Україна, а не Росія втручалася у вибори президента США 2016 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram