ГоловнаСвіт

США і "Талібан" відновили переговори

Сторони обговорили підписання угоди про перемир'я.

США і "Талібан" відновили переговори
Фото: wikipedia.org

Сполучені Штати і афганське угруповання "Талібан" відновили мирні переговори, повідомляє "Голос Америки" з посиланням на джерело в адміністрації президента США.

Спецпредставник Держдепартаменту США щодо примирення в Афганістані Залмай Халілзад на чолі делегації Сполучених Штатів прибув до столиці Катару Доху 7 грудня, де перебуває керівництво "Талібану".

"США сьогодні знову почали переговори в Досі. Мета обговорення - зниження насильства, яке призведе до внутрішніх афганскьких переговорів і перемир'я", - сказав співрозмовник видання.

Відзначається, що сторони обговорили підписання угоди і супутні питання.

Делегації домовилися продовжити дискусію в неділю.

Переговори, покликані зупинити війну в Афганістані, поновилися через три місяці після того, як Дональд Трамп прийняв рішення перервати цей процес.

Нагадаємо, в січні цього року офіційні представники талібів погодили з американськими учасниками переговорів проєкт мирної угоди, що передбачає виведення іноземних військ з Афганістану протягом 18 місяців після його підписання.

У вересні в дипломатичному районі Кабула стався теракт, який забрав життя щонайменше 16 осіб, включаючи одного американського військовослужбовця. Після цього Трамп заявив про відмову від переговорів з "Талібаном".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram