ГоловнаСвіт

КНДР більше не буде обговорювати з США питання денуклеаризації

Пхеньян посилює тиск на Сполучені Штати.

КНДР більше не буде обговорювати з США питання денуклеаризації
Фото: EPA/UPG

Представник Північної Кореї в ООН Кім Сонг заявив, що денуклеаризація більше не є предметом переговорів зі Сполученими Штатами. Про це пише агентство Reuters.

За словами північнокорейського дипломата, «тривалий і змістовний діалог», до якого прагнуть Сполучені Штати, є «вивертом, що дозволяє заощадити час» заради внутрішньої політичної повістки, пов'язаної з переобранням Трампа в 2020 році.

«Нам не потрібні тривалі переговори з США, і денуклеаризация вже не входить до порядку переговорів», - сказав він.

Президент США Дональд Трамп в суботу перед від'їздом до Флориди заявив журналістам, що подивиться на дії Північної Кореї. На його думку, лідер КНДР Кім Чен Ин хоче укласти угоду з США, а не втручатися в президентські вибори 2020 року.

«Подивимося на Північну Корею. Я був би здивований, якби КНДР діяла вороже», - сказав Трамп.

«Він знає, що у мене будуть вибори. Я не думаю, що він хоче втручатися в це, але ми повинні подивитися ... Я думаю, він хотів би, щоб щось сталося. Відносини дуже хороші, але ви знаєте, є певна неприязнь, в цьому немає ніяких сумнівів», - додав американський лідер.

Напруженість між країнами зросла напередодні встановленого Північною Кореєю терміну на кінець року. Пхеньян раніше закликав Сполучені Штати пом'якшити свою позицію і не наполягати на односторонній денуклеаризації Пхеньяна, а також зажадав зняття санкцій.

Раніше південнокорейські ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин має намір до кінця року знову зустрітися з Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram