ГоловнаСвіт

Глава МЗС Німеччини зажадав від РФ більшої готовності йти назустріч Україні

"Німеччина спільно з Францією докладуть чималі дипломатичні зусилля, щоб вплинути на Росію".

Глава МЗС Німеччини зажадав від РФ більшої готовності йти назустріч Україні
Хайко Маас
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас зажадав від Москви більшої готовності йти назустріч Києву під час вирішення конфлікту на сході України. Відповідну заяву глава МЗС ФРН зробив в інтерв'ю німецькому виданню Bild am Sonntag, витяги з якого опубліковані в неділю, 8 грудня, передає DW.

Коментар Маасу оприлюднено напередодні зустрічі в "нормандському форматі", в рамках якої Німеччина, Росія, Україна і Франція 9 грудня в Парижі обговорюватимуть шляхи мирного вирішення конфлікту на Донбасі.

"Після декількох років бездіяльності президент Зеленський проявив сміливість, зробивши перші кроки - з усіма їх супутніми внутрішньополітичними ризиками і побічними ефектами. Тепер - черга Москви продемонструвати, що подальші домовленості можливі", - сказав німецький міністр.

Маас пообіцяв, що Німеччина спільно з Францією докладуть чималі дипломатичні зусилля, щоб вплинути на Росію.

Також видання пише, що канцлер ФРН Ангела Меркель перед початком саміту в "нормандському форматі" проведе індивідуальні зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та главою Росії Володимиром Путіним.

Раніше президент Володимир Зеленський підтвердив, що в рамках саміту "нормандської четвірки" у нього буде двостороння зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram