ГоловнаСвіт

У Сінгапурі заарештували російське судно із санкційного списку США

На борту 12 осіб, їх відмовляються відпускати.

У Сінгапурі заарештували російське судно із санкційного списку США
Фото: sevastopol.bezformata

У Сінгапурі арештували російське судно "Сімферополь", що належить компанії "Гудзон" і перебуває в санкційному списку США. Корабель планують конфіскувати за борги. Як пише "Интерфакс", на борту перебувають 12 членів екіпажу. Їх відмовляються випускати до призначеного на 17 грудня суду.

"Сінгапур переслав папери, що судно арештоване через борги за стоянку, що він звертається до суду і буде цей пароплав відбирати, продавати його з аукціону. Ми можемо втратити це судно. Засідання призначено на 17 грудня", - повідомив заступник гендиректора з управління флотом компанії Олег Анікін.

Суми боргу він не назвав. Повідомляють також, що в Сінгапурі в судна зламалися двигуни, екіпаж звертався до місцевих ремонтних компаній, але їм відмовляли через накладені США санкції. Також їм відмовили в постачаннях палива.

"Сімферополь" і ще п'ять російських кораблів потрапили під санкції через підозри в постачанні в Північну Корею нафтопродуктів. Представники компанії-власника це заперечують.

Нагадаємо, 26 вересня США розширили санкції проти РФ. Зокрема, вони ввели санкції проти громадян РФ, кораблів і компанії Maritime Assistance LLC, причетної до постачання авіапалива російським військовим у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram