ГоловнаСвіт

Демократи оприлюднили доповідь про імпічмент Трампа

Документ був затверджений 3 грудня і поклав початок наступному етапу імпічменту.

Демократи оприлюднили доповідь про імпічмент Трампа
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Комітет з розвідки Палати представників Сполучених Штатів опублікував доповідь про імпічмент президента США з обвинуваченням Дональда Трампа у зловживанні владою.

У доповіді, опублікованій на сайті Палати представників, зібрана інформація про дії Трампа щодо України, які призвели до розслідування, ініційованого Демократичною партією.

"Схема президента Трампа підірвала зовнішню політику США щодо України і підірвала нашу національну безпеку на користь двох політично мотивованих розслідувань, які допомогли б його президентській кампанії з переобрання", - йдеться в документі.

У доповіді вказується, що Трамп зажадав від новообраного президента України Володимира Зеленського публічно оголосити про розслідування проти конкурента Трампа на виборах, колишнього віцепрезидента Джо Байдена, і висловив теорію про те, що в президентські вибори 2016 року втрутилася Україна, а не Росія. Щоб змусити українського президента виконувати свої політичні вимоги, Трамп затримав виділення Україні військової допомоги і візит Зеленського в США.

"Президент Трамп і його вищі посадові особи можуть не бачити нічого поганого в тому, щоб використовувати повноваження адміністрації президента для тиску на іноземну країну, щоб допомогти в кампанії переобрання президента ... Однак батьки-засновники прописали заходи для керівника, який ставить свої особисті інтереси вище від інтересів країни: імпічмент", - наголошується в документі.

Очікується, що висновки доповіді про Україну і обструкцію Конгресу будуть включені в статтю про імпічмент.

Документ було затверджено у вівторок ввечері, 3 грудня, і він поклав початок наступному етапу імпічменту - дебатам демократів і консерваторів у Судовому комітеті Палати представників.

Під час дебатів буде вирішено, чи скеровувати проєкт статей про імпічмент Дональда Трампа в Палату представників на голосування. Якщо більшість проголосує за ухвалення статей про імпічмент, Трамп позбудеться посади президента. Після цього справу буде передано в Сенат для судового розгляду.

Раніше юридичний комітет Палати представників США запросив президента Трампа взяти участь у слуханнях з імпічменту. Голова надіслав направив главі Білого дому листа із запрошенням прийти на слухання 4 грудня. Білий дім відмовився від участі у слуханнях щодо імпічменту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram