ГоловнаСвіт

Міністр енергетики США Рік Перрі пішов у відставку

Його місце займе Ден Бруєтт.

Міністр енергетики США Рік Перрі пішов у відставку
Министр энергетики США Рик Перри
Фото: EPA/UPG

Міністр енергетики США Рік Перрі з 1 грудня припинив свою роботу на цій посаді. Про його відставку стало відомо ще в жовтні на засіданні уряду. Президент США Дональд Трамп заявляв, що місце Перрі займе його заступник Ден Бруєтт.

Перрі опублікував у Twitter відеозвернення, в якому подякував своїм близьким за підтримку і зазначив, що робота в команді Дональда Трампа була для нього честю.

"Я прощаюся з Міністерством енергетики. Для мене було честю і привілеєм усього життя служити в адміністрації президента Дональда Трампа міністром. Спасибі моїй дружині, моїм дітям і американському народу за те, що дозволили мені служити", - написав Перрі.

Рік Перрі обіймав посаду міністра енергетики з 2 березня 2017 року. Раніше він був губернатором штату Техас і обирався на цю посаду тричі, що дозволило йому стати найбільш довгостроковим губернатором штату.

На президентських виборах 2012 і 2016 року заявляв про своє бажання балотуватися, але обидва рази рано сходив із передвиборної гонки.

Нагадаємо, під час слухань у Конгресі про імпічмент Трампа посол США в ЄС Гордон Сондленд завив, що ні він, ні міністр енергетики Рік Перрі, ні колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер не хотіли співпрацювати з адвокатом Трампа Руді Джуліані.

За словами Сондленда, їм нав'язали роботу з ним у питаннях, пов'язаних з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram