ГоловнаСвіт

Конгрес США розгляне доповідь щодо розслідування в рамках імпічменту Трампа

На слухання запросили президента.

Конгрес США розгляне доповідь щодо розслідування в рамках імпічменту Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Конгрес Сполучених Штатів Америки в понеділок, 2 грудня, розгляне доповідь щодо розслідування в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа. Про це повідомляє газета "Politico".

"Спеціальний комітет з розвідки Палати представників США вивчить доповідь за результатами розслідування в рамках процедури імпічменту Трампа", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що вже 3 грудня представники Демократичної партії, у яких більшість в американському Конгресі, підтримають цей документ, що стане важливим кроком для процесу імпічменту.

Після голосування доповідь передадуть в юридичний комітет, який 4 грудня проведе слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.

Раніше юридичний комітет Палати представників США запросив президента Трампа взяти участь у слуханнях щодо імпічменту. Голова комітету скерував голові Білого дому листа із запрошенням прийти на слухання 4 грудня.

Нагадаємо, демократи в Конгресі продовжують розслідування про можливе зловживання владою

з боку президента Трампа.

Президента США підозрюють у тому, що під час бесіди він намагався змусити Київ почати розслідування проти ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і його сина Хантера. Зеленський каже, що тиску на нього не чинилося.

Палата представників Конгресу США 31 жовтня схвалила резолюцію про імпічмент, Трамп називав це "найбільшим полюванням на відьом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram