ГоловнаСвіт

Лондонського терориста знешкодили за допомогою бивня нарвала

Чоловік зняв його зі стіни в будівлі гільдії риботорговців.

Лондонського терориста знешкодили за допомогою бивня нарвала
Фото: Ketts News

Для того, щоб знешкодити терориста на Лондонському мосту, був використаний вогнегасник і бивень нарвала.

Про обставини події пишуть The Guardian і BBC.

Як повідомила поліція, весь напад тривав п'ять хвилин, підозрюваний Усман Хан діяв сам.

Почалося все в будівлі Гільдії риботорговці "Фішмонгерс Хол", що неподалік Лондонського мосту. Там відбувалася конференція, присвячена реабілітації в'язнів. Убивця взяв участь у ранковій навчальній сесії та відвідав кілька семінарів, де розповів про відбуття терміну за участь у підготовці теракту.

Близько 14:00 Хан напав на людей. Імовірно, його мішенями були студенти й викладачі, які брали участь у конференції. Однією з двох жертв терориста став координатор реабілітаційної програми Джек Мерріт.

Хоча на нападникові був муляж вибухового пристрою, який він погрожував привести в дію, його спробував утихомирити принаймні один чоловік - колишній в'язень, який також був присутній на конференції.

Хан потім вибіг з будівлі та кинувся до Лондонського мосту, де ще кілька людей спробували його роззброїти і повалили на землю. Вони використовували для цього вогнегасник і півтораметровий бивень нарвала. 

"Хлопець, який був з нами у "Фішмонгерс Хол", зняв п'ятифутовий бивень нарвала зі стіни й побіг за нападником. Цей хлопець - герой", - прокоментувала те, що сталося, учасниця конференції.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram