ГоловнаСвіт

Apple перегляне політику позначення спірних територій після інциденту з картою Криму

Корпорація за вимогами Росії показала на карті Крим російським.

Apple перегляне політику позначення спірних територій після інциденту з картою Криму
Apple пересмотрит политику обозначения спорных территорий после инцидента с картой Крыма
Фото: EPA/UPG

Американська корпорація Apple має намір переглянути свою політику позначення спірних територій на картах і в додатках. Про це заявила прессекретар компанії Труді Мюллер в п'ятницю, 29 листопада, пише Reuters

"Ми проведемо поглиблений аналіз принципів, якими керуємося під час позначення спірних кордонів у наших сервісах, і в результаті, можливо, внесемо зміни в майбутньому", - сказала Мюллер.

Вона пояснила, що для Apple звичайна практика в разі прийняття рішень про географічні позначення на карті - це вивчення міжнародного права, а також відповідних законів США і конкретних країн, в яких працює компанія.

У ситуації з Кримом Apple внесла зміни на своїх пристроях в Росії "відповідно до нового закону, який набрав там чинності", вказала прессекретар. За її словами, на інші країни ці зміни не поширюються.

Нагадаємо, американська компанія Apple за вимогами Росії стала показувати на карті Крим як російську територію. Півострів, який згідно з міжнародним правом вважається територією України і був анексований Росією в 2014 році, в додатках Apple Maps і Weather тепер відмічено як частину Російської Федерації. Користувачі Apple можуть побачити Крим російським тільки коли перебувають на території РФ.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко порівняв політичну помилку Apple з крадіжкою чужих ідей, а також зазначив, що міжнародна політика - не сильна сторона компанії.

Раніше конкурент Apple, компанія Google, на території Росії теж показує межу між півостровом та Херсонською областю як державну. А користувачі Google з Великобританії бачать в цьому місці особливу пунктирну лінію, яка відрізняється і від державних кордонів, і від регіональних. Таким же жирним пунктиром на картах Google показуються кордони невизнаного Північного Кіпру та Палестинської автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram