ГоловнаСвіт

Столтенберг: НАТО вбачає в Росії стратегічний виклик

Генсек Альянсу підкреслив, що агресія РФ стане однією з тем саміту.

Столтенберг: НАТО вбачає в Росії стратегічний виклик
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс вбачає в діях Росії стратегічний виклик. Про це він повідомив на пресконференції в Брюсселі напередодні саміту НАТО, пише "Укрінформ".

"Ми зараз не бачимо ніякої негайної загрози з боку Росії проти будь-якої з країн НАТО. Але що ми бачимо - це стратегічний виклик. Ми бачимо Росію, яка активно інвестує в нові сучасні військові потужності, включаючи ядерні сили. Ми бачимо Росію, яка порушує засадничу для контролю над зброєю угоду - Договір про ракети малої і середньої дальності, яка розгортає ракети, здатні долетіти до міст Європи і які можуть нести ядерну зброю", - зазначив генсек НАТО.

Також Столтенберг заявив, що вони бачать Росію, яка веде агресивні дії проти своїх сусідів, включно з Грузією, Україною і Молдовою. Він підкреслив, що реагування на агресію Росії стане однією з тем, яка буде обговорюватися на саміті.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що спільним ворогом Північноатлантичного альянсу є "тероризм", а не Росія. Також він закликав НАТО до тіснішої взаємодії з РФ.

Окрім того, Макрон заявив, що європейські країни-члени НАТО повинні взяти участь у переговорах з Росією і США про новий договір про ядерне роззброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram