ГоловнаСвіт

У США заявили, що ПВК Вагнера і армія РФ "неймовірно дестабілізують ситуацію" в Лівії

Помічник держсекретаря США попередив про загрозу значних жертв серед мирного населення.

У США заявили, що ПВК Вагнера і армія РФ "неймовірно дестабілізують ситуацію" в Лівії
Фото: gazeta.ru

Російське воєнізоване формування "ПВК Вагнера" і регулярні збройні сили Росії прибувають до Лівії, "неймовірно дестабілізуючи ситуацію" в країні.

Про це, а також про загрозу значних жертв серед мирного населення, до яких може призвести ця дестабілізація, повідомив помічник держсекретаря США Девід Шенкер, передає Голос Америки.

"Російські регулярні війська і сили Вагнера дислокуються у великих кількостях на місці на підтримку Лівійської національної армії. Ми вважаємо це вкрай дестабілізаційним фактором. Те, як ця організація і росіяни загалом діяли раніше, створює передчуття значних жертв серед цивільного населення", - заявив Шенкер.

Заступник держсекретаря від імені США закликав усі сторони до деескалації, досягнення домовленості про припинення вогню і впровадження конкретних кроків для політичного врегулювання.

"Сполучені Штати віддані ідеї безпеки і процвітання народу Лівії. Щоб це стало реальністю, потрібна справжня готовність зовнішніх діячів припинити розпалювати насильство. Зокрема, військове втручання Росії загрожує миру, безпеці і стабільності Лівії", - підкреслив Шенкер і закликав європейські країни більше долучатися до вирішення цього питання.

Раніше в листопаді міністр внутрішніх справ підтриманого ООН уряду Лівії Фатхі Башага звинуватив Росію в розпалюванні багатомісячного конфлікту в Лівії, щоб поширити свій вплив на країну-виробника нафти, і закликав США активізувати свої зусилля для припинення конфлікту.

Нагадаємо, на початку 2019 року дослідницька група Bellingcat знайшла докази зв'язків ПВК Вагнера і ГРУ РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram