ГоловнаСвіт

Британський журнал The Economist показав карту України без Криму

Посольство України закликало редакцію виправити помилку.

Авторитетний британський журнал The Economist опублікував відеоролик під назвою "Чи може імпічмент принести користь Дональду Трампу", в якому використовувалася карта України без Криму.

На це звернуло увагу Посольство України у Великій Британії та закликало редакцію виправити помилку.

Фото: скриншот

"The Economist, ми сподіваємося, що таке достовірне і впливове видання виправить свою карту належним чином", - йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

На момент публікації новини відео на каналі The Economist відсутня. Посилання на нього також вилучили з соцмереж видання.

Нагадаємо, на початку листопада The New York Times опублікувало матеріал з картою України без Криму. Пізніше видання пояснило, що на карті мала бути позначена пунктирною лінією ділянка кордону, що анексована Росією в 2014 році.

У березні 2019 Google почав показувати Крим як російську територію для користувачів з РФ. Корпорація створила локальну карту для "спірної території".

У червні 2018 року Посольство офіційно зверталася до редакції американського видання Bloomberg через некоректного позначення Криму на карті. Після звернення, ресурс видалив цю карту зі свого сайту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram