ГоловнаСвіт

У Норвегії за нелегальне ввезення українців засудили двох росіян

27 громадян України працювали на будівництві.

У Норвегії за нелегальне ввезення українців засудили двох росіян

У Норвегії двох громадян Росії засудили до 11 місяців позбавлення волі за організацію нелегального перебування у країні українських робітників і нелегальне використання робочої сили, пиш "Настоящее время".

За версією слідства, вони незаконно переправили до Норвегії 27 громадян України, які працювали на будівництві. Їм зробили фальшиві документи, у яких було зазначено, що усі будівельники - громадяни Болгарії та Румунії, тобто, на відміну від українців, мають право на працевлаштування у ЄС без додаткових документів.

Наймалися працівники через естонську будівельну компанію. Основними завданнями українців була установка гіпсокартонних перегородок і малярні роботи.

За словами правоохоронців, афера розкрилася випадково, коли у січні у центрі Осло поліція зупинила авто з нелегальними мігрантами з України, які показали їм посвідчення особи громадян Румунії.

Адвокат росіян заявив, що його підзахисні були впевнені у тому, що румунські документи були справжніми.

Нагадаємо, у листопаді біля берега Італії у бухті Роччелла-Іоніка затримали яхту з 74 нелегальними мігрантами з Іраку. Екіпаж складався з двох українців.

З точки зору українського законодавства українці, які здійснюють переправу нелегалів у країни ЄС, виступають у ролі потерпілих від незаконної діяльності, яка полягає у вербуванні та експлуатації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram