ГоловнаСвіт

Місто в Австралії накрила "марсіанська" піщана буря

В аеропортах видимість зменшилася з 4000 до 500 метрів.

Місто в Австралії накрила "марсіанська" піщана буря
Пылевая буря в Австралии
Фото: Скриншот Nine News Australia

В Австралії в місті Мільдюра штату Вікторія піщана буря пофарбувала небо в яскраво-оранжевий колір, через що різко впала видимість, передає CNN. При цьому швидкість вітру сягала близько 40 км на годину, а температура - 40 градусів за Цельсієм.

Видимість в аеропортах впала з чотирьох кілометрів до всього 500 метрів. Не краща ситуація і на автомобільних дорогах, через що городян попросили утриматися від поїздок.

Метеорологічний центр штату Вікторія повідомив, що таке погодне явище було очікуваним через "вкрай сухий рік". На думку метеоролога Кевіна Паркіна, частинки пилу є верхнім шаром ґрунту, який підняв і розвіяв сильний вітер. Це схоже на бурі, які постійно відбуваються на Марсі.

"На жаль, поки не піде дощ, ми і далі будемо спостерігати подібні явища", - пояснив він.

Відзначають, що пилова буря - це тільки один із "симптомів" австралійської кліматичної кризи і глобального потепління. Щорічно зростає середня температура, а відсутність дощів знищує фермерські господарства.

Нагадаємо, одним із найсильніших буревіїв осені 2019 року став ураган "Доріан", який 1 вересня досяг Багамських островів. За оцінкою метеорологів, це був найсильніший ураган у сучасній історії в цьому районі. Швидкість вітру усередині урагану сягає 285 км/год. Висота хвиль, за прогнозами синоптиків, досягне 7 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram