ГоловнаСвіт

Жителі російського міста вийшли на мітинг проти мера з "ДНР"

"Трапезникова ми сном і духом не знали. Людина паскудної репутації, нас це обурило".

Жителі російського міста вийшли на мітинг проти мера з "ДНР"
Фото: riakalm.ru

Жителі російського міста Еліста вийшли на мітинг за відставку мера Дмитра Трапезникова, раніше одного з керівників терористичної організації "ДНР".

Ініціатори акції заявили, що в ній узяли участь близько двох тисяч осіб, пише "МБХ медиа".

Основними вимогами акції були відсторонення Трапезникова, зміна кадрової політики в цілому, а також прямі вибори мера. "Ми вимагаємо прозорості, Трапезникова ми сном і духом не знали, нам привезли. Людина паскудної репутації, нас це обурило", - зазначив один з ініціаторів акції Бадма Бюрчієв.

Нагадаємо, що кандидатуру Трапезникова як "антикризового менеджера" для Елісти запропонував глава Республіки Калмикія Бату Хасиков.

Уродженець Краснодара Дмитро Трапезников 1982 року переїхав з родиною в Донецьк. Працював там організатором масових заходів, 2005 року очолював фан-клуб ФК "Шахтар" (менеджер із роботи з фан-рухами). З 2010 по 2012 рік працював заступником голови районної ради Петровського району міста Донецька. З 2012 року і до початку бойових дій на Донбасі очолював торговий дім "Укоопзовнішторг".

У 2014-му перейшов на бік терористичної організації "ДНР" і займав різні посади в окупаційній адміністрації Донецька. З грудня 2014 року працював в "адміністрації" ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а у квітні 2016 року перейшов у "раду міністрів ДНР".

У вересні 2018 року близько тижня займав посаду ватажка "ДНР" після вбивства Захарченка.

Еліста розташована за 500 км на південний схід від Донецька. Це невелике місто з населенням приблизно 100 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram