ГоловнаСвіт

Трамп поговорить з Ердоганом про російські системи С-400 і американські винищувачі F-35

Лідери країн проводять переговори в Білому домі.

Трамп поговорить з Ердоганом про російські системи С-400 і американські винищувачі F-35
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що під час переговорів з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Білому домі обговорюватиметься питання надання Туреччині озброєнь.

"Ми поговоримо про російські системи С-400 і про американські винищувачі F-35", - сказав президент США під час зустрічі в Білому домі.

Він додав, що США також обговорюють з Туреччиною питання торговельних відносин.

"Якщо подивитися на баланс, то у нас досить низький рівень торгівлі з Туреччиною. Вони виробляють приголомшливу продукцію. У нас вона взагалі найкраща в світі. Насправді ми плануємо суттєво розширити наші торговельні зв'язки. Думаю, ми зможемо підійти до показника в 100 млрд доларів проти 20, які зараз є. Таке рішення буде позитивним як для нас, так і для Туреччини", - зазначив Трамп.

Нагадаємо, в середині вересня Туреччина отримала другу батарею російських зенітно-ракетних комплексів С-400.

На початку червня 2019 року постійний представник США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявив, що Туреччина повинна зробити вибір між російськими ЗРК С-400 і американськими винищувачами F-35. У США побоюються, що одночасне використання російської та американської зброї дозволить Москві отримати доступ до секретної інформації про нові F-35.

Однак під час зустрічі на саміті G-20 наприкінці того самого місяця президент Дональд Трамп пообіцяв не карати Анкару за покупку С-400 у Росії.

Газета Washington Post повідомляла, що Трамп минулого тижня запропонував Ердогану "торгову угоду на $100 млрд і обхідний шлях, який дозволить уникнути санкцій США у зв'язку з купівлею Туреччиною російських ЗРК С-400".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram