ГоловнаСвіт

​Зеленський хотів дати інтерв'ю СNN про розслідування щодо кейса Байдена, - Тейлор

Тимчасовий повірений у справах США в Україні виступив на відкритих слуханнях у Конгресі.

​Зеленський хотів дати інтерв'ю СNN про розслідування щодо кейса Байдена, - Тейлор
Фото: US-Ukraine Business Council

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор виступив на відкритих слуханнях у справі імпічменту президента Дональда Трампа в Конгресі.

Він розповів, що зустрічався з президентом Володимиром Зеленським і його помічником Андрієм Єрмаком.

"13 вересня я зустрівся з Зеленським і з Єрмаком. Я нагадав їм, що надання підтримки Україні - це наш пріоритет, але Україна не повинна втручатися в американські вибори. А вони мені сказали, що вже погодилися дати інтерв'ю телеканалу CNN, що Зеленський зробить заяву про розслідування, яка б стосувалася внутрішньої американській політики. І я сказав, що такого інтерв'ю допускати не можна",- розповів Тейлор.

"Коли я запитав у лоб у Данилюка (екссекретар РНБО Олександр Данилюк, - ред.): буде інтерв'ю чи ні? Той мені сказав, що не буде", - додав він.

Тейлор також не виключив, що публічно розповісти про розслідування Зеленського просив президент США Дональд Трамп.

"Раніше президент Зеленський і пан Єрмак вважали і повідомили, що для зустрічі в Білому домі необхідно займатися розслідуваннями (про справу щодо Байдена і компанії "Бурісма"). І мені здалося, що тут якась помилка, що не тільки зустріч у Білому домі тепер залежала від цих розслідувань, але і практично все, включаючи і надання допомоги... Я підозрюю, що президент Трамп з допомогою посла Сонленда просив, щоб президент Зеленський публічно взяв на себе зобов'язання щодо проведення цих розслідувань, що буде недостатньо дати такі обіцянки приватно. Що необхідні публічні підтвердження", - додав Тейлор. Він також пригрозив, що Україна не отримає від США військової підтримки.

Нагадаємо, у вересні після скандалу через можливий тиск Трампа на Зеленського Конгрес США почав офіційне розслідування щодо імпічменту президента Трампа.

Білий дім зобов'язали опублікувати телефонну розмову Трампа і Зеленського. Оприлюднена стенограма, на думку спікера Палати представників, підтвердила необхідність розслідування можливого імпічменту.

Сьогодні, 13 листопада, в Конгресі почалися відкриті слухання у справі імпічменту Трампа. Першим свідком став помічник держсекретаря США Джордж Кент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram