ГоловнаСвіт

Парламент Молдови висловив вотум недовіри уряду

Уряд прем'єр-міністра Майї Санду йде у відставку.

Парламент Молдови висловив вотум недовіри уряду
Фото: newsmaker.md

Парламент 12 листопада на пленарному засіданні проголосував за ініціативу Партії соціалістів (ПСРМ) оголосити вотум недовіри уряду.

Про це повідомляє NewsMaker.

Тож уряд прем'єр-міністра Майї Санду йде у відставку.

Санду виступила перед депутатами, розповівши про досягнення нового уряду, і звинуватила соціалістів в тому, що вони бояться сильного уряду, який за два місяці виконав узяті на себе зобов'язання, розблокував зовнішнє фінансування.

Потім депутати перейшли до голосування. За ініціативу соціалістів проголосували 63 парламентарії.

Поки депутати голосували, біля будівлі парламенту зібралися прихильники Санду. Вони слухали її виступ, звинувачуючи соціалістів і президента Ігоря Додона в тому, що він заважає працювати Санду - "єдиній надії народу".

Фото: newsmaker.md

Нагадаємо, 8 листопада Партія соціалістів ініціювала вотум недовіри коаліційному уряду, до складу якого входять її представники.

У лютому 2019 року в Молдові відбулися парламентські вибори. Соціалісти отримали 35 мандатів, демократи - 30, ACUM - 26, партія ШОР - 7. Для формування більшості в Молдові необхідний 51 депутат.

Коаліція проєвропейського блоку ACUM і проросійської ПСРМ була створена на початку літа. Вони пішли на це, щоб усунути від влади Демократичну партію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram