ГоловнаСвіт

Ево Моралес отримав політичний притулок у Мексиці

МЗС Болівії повинно гарантувати йому безпечний проїзд.

Ево Моралес отримав політичний притулок у Мексиці
Эво Моралес
Фото: http://prima-news.ru

Влада Мексики прийняла рішення надати політичний притулок Ево Моралесу, який оголосив про відхід у відставку з поста президента Болівії.

Про це повідомляють на сайті міністерства закордонних справ Мексики.

За словами голови МЗС Марсело Ебрарда, Моралес подзвонив йому і повідомив про рішення прийняти пропозицію Мексики про надання притулку.

"Ми негайно поінформуємо МЗС Болівії про те, що, відповідно до міжнародних норм права, Моралесу повинні гарантувати безпечний проїзд", - додав Ебрард.

Нагадаємо, президент Болівії Ево Моралес пішов у відставку після трьох тижнів масових протестів, пов'язаних з підтасуваннями на виборах 20 жовтня.

Попередні підсумки голосування, яке відбулося 20 жовтня, вказували на можливість другого туру. Але виборча комісія оголосила Моралеса переможцем з результатом 47,08% голосів. Його суперник Карлос Меса, який займав пост голови держави з жовтня 2003-го по червень 2005 року, отримав 36,51%. За болівійським законом, якщо кандидат набрав більш ніж 40% голосів, а його відрив від другого перевищує 10 пунктів, другий тур не проводиться.

Опозиція відмовилася визнати перемогу Моралеса, і в країні спалахнули масштабні протести. Моралес у відповідь оголосив режим надзвичайного стану і звинуватив опозицію в спробі організувати державний переворот.

Організація американських держав заявила про "відверті маніпуляції" під час підрахунку голосів і відмовилася визнати результати виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram